akcentująca jakość Gofrownica MGO-13 to znakomity smak i funkcjonalne rozwiązania. Płyty są głębsze aniżeli w charakterystycznych modelach, dzięki temu gofry są bardziej puszyste i zdecydowanie grubsze. Dopełniające pokrycie powłoką nieprzywierającą nieskomplikowane wyjmowanie gofrów i utrzymanie urządzenia w czystości. Wysoka moc 1400 W sprawia, iż wypiek będzie gotowy błyskawicznie i wspaniałej jakości. Możesz samodzielnie wyregulować temperaturę i tym samym ustalić stopień przypiekania. Funkcje: - do jednoczesnego przygotowania 2 gofrów - płyty pokryte powłoką uniemożliwiająca przywieraniu - termostat z regulacją temperatury - lampka kontrolna stanu pracy - lampka kontrolna podłączenia do sieci właściwości - zasilanie: 230 V, 50/60 Hz - moc: 1400 W Przepis na puszyste gofry komponenty (na ok. 16 sztuk) 3 szklanki mąki 4 jajka ¼ łyżeczki soli ½ szklanki cukru 1 i ¾ szklanki wody gazowanej ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na niesprężystą pianę z odrobiną soli. Żółtka mieszamy z cukrem w inny naczyniu, po czym dodajemy olej, wodę i miksujemy. Następnie dodajmy wcześniej zmieszane ze sobą: mąkę, sól i proszek do pieczenia. Całość miksujemy. Ubite białko dodajemy do zmiksowanej masy, delikatnie mieszając łyżką albo łopatką do uzyskania jednolitej konsystencji.