Kulinarna podróż dookoła świata Mielone mięso jest koronnym składnikiem dań, nie tylko kuchni polskiej, ale też wielu kuchni świata, np. Meksykańskiej, greckiej czy gruzińskiej. Aby stale poszerzać repertuar przygotowywanych przez Ciebie potraw, wykorzystaj wiedzę i doświadczenie specjalistów firmy Kenwood, którzy zaprojektowali wszechstronną maszynkę do mielenia. Ta przystawka nie tylko ułatwi Ci zmielenie wszystkich gatunków mięs, ale umożliwi także produkcję domowych wędlin i pomoże przygotować dużo dodatków, którymi urozmaicisz swoje potrawy. Nadzwyczajnie zmielone mięso Maszynka do mielenia, dzięki mocnej metalowej konstrukcji korpusu, ślimacznicy i podajnika z tacką, łatwo mieli mięso, ryby, twarde sery, owoce i warzywa. Pozostała wyposażona w trzy sita o średnicach otworów 3 mm, 4,5 mm i 8 mm i wytrzymałe, stalowe ostrza, zapewniające moc i pracę bez wysiłku. Pomoże w przygotowaniu domowych pasztetów, musów, kiełbas i farszów. Ponadto gromadzi w komplecie dwie nasadki do robienia kiełbas, popychacz oraz nasadkę do kebbe – czyli tradycyjnego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii. Wszechstronne sitka Sitko z małymi otworami służy do mielenia na drobno składników potraw, w których ważna jest jednorodna konsystencja. Drobno zmieloną rybę, kaczkę, wołowinę albo jagnięcinę można użyć do różnorodnego typu przekąsek i przystawek np. Pulpetów, pierożków czy nadziewanego makaronu ravioli. Miłośnikom ryb pomoże przygotować delikatną terrinę z wędzonego łososia. Wystarczy zmielić kawałki ryby i doprawić sokiem z cytryny albo kwaśną śmietaną, z dodatkiem ziół i przypraw, a po schłodzeniu podać z chrupiącą bagietką albo pełnoziarnistymi grzankami. Sitko ze średnimi otworami genialnie stanie na wysokości zadania do mielenia mięsa na burgery, pieczeń rzymską, dania meksykańskie, grecką moussakę, a także wszelkie nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco. Natomiast sitko z pokaźnymi oczkami pomoże w przygotowaniu mas o wyrazistej strukturze np. Do kiełbas i delikatnych pasztetów. Jeszcze więcej możliwości Maszynka do mielenia to poręczna przystawka także do mielenia warzyw, twardego sera i orzechów, a przez sitko z obfitymi otworami można przepuścić skórkę kandyzowaną, będącą aromatycznym dodatkiem do ciast, deserów i naleśników. Natomiast, zmieloną, świeżą skórkę cytrusów można dodać do kremów, wypieków i marmolady domowej roboty. Dzięki wszechstronności, funkcjonalności i wygodzie używania, przystawka wyręczy Cię w wielu kulinarnych zadaniach podczas codziennego gotowania....