Maszynka do mięsa GRAEF FW 500 (Z094722) informacje techniczne Maszynka nie tylko do mielenia mięsa Maszynka do mielenia mięsa to przydatne narzędzie kuchenne, które umożliwia
zmielenie mięsa i innych produktów spożywczych w celu przygotowania różnych potraw. Dzięki niej można mielić mięso bezpośrednio w domu, co daje pełną
kontrolę nad jakością i świeżością artykułu. Dzięki zastosowaniu
silnika elektrycznego, mielenie mięsa jest szybsze i wygodniejsze w sytuacji maszynek ręcznych. Kompaktowa
maszynka do mięsa FW 500 jest w pełni fachowym i poręcznym urządzeniem. Maszynka
może swobodnie przetwarzać mięso, ryby, drób, słoninę i ciasto. Zezwala na
szybkie przetworzenie warzyw, wyrabianie jedwabiście kremowych puree ziemniaczanych albo zdrowych smoothie. Dzięki mieleniu mięsa, ryb i drobiu w domu można także dodać przeróżne przyprawy i zioła, które wzbogacą smak i aromat potrawy. Asygnowana do eksploatacji wyłącznie w pomieszczeniach zamkniętych
maszynka rewelacyjnie sprawdza się w gospodarstwach domowych i tego typu podobnych miejscach, jak na przykład:
kuchnie dla pracowników sklepów oraz biur, gospodarstwa rolne, gościńce, hotele, motele i inne budynki mieszkalne lub pensjonaty serwujące śniadania.
W pełni elektryczna, lekka praca Korzystanie z elektrycznej maszynki do mielenia mięsa jest nad wyraz proste. Starczy włożyć kawałek mięsa lub na przykład ciasta do specjalnego otworu, a następnie włączyć maszynkę. Silnik elektryczny umożliwia
prędkie i dokładne mielenie żywności, co oszczędza czas i siły. Elektryczna maszynka do mielenia mięsa to konieczny sprzęt dla osób, które często przygotowują mięsne dania w domu. Dzięki niej można mieć
całkowitą kontrolę nad jakością i świeżością mięsa i przygotować różnorodne warianty mięsa, takie jak wołowina, wieprzowina, drób czy ryby. To narzędzie kuchenne, które bez dwóch zdań
ułatwi pracę w kuchni i pozwoli na przygotowanie smacznych i zdrowych posiłków.
Kompaktowa maszynka do mielenia producenta Graef FW 500 zapewniająca najwyższą jakość i bezawaryjność. Do zapewnienia bezproblemowej i szybkiej pracy zastosowaliśmy
skuteczny 400W silnik, który zagwarantuje szczytową moc choćby do 2500W! To choćby do
3x więcej mocy niżeli konkurencyjne popularne na rynku modele. Maszynki o wyższej mocy jak Graef FW 500 są
bardzo wytrzymałe i mogą bezproblemowo poradzić sobie z mieleniem twardszych kawałków mięsa, a produktywność mielenia to aż - 1800-=2500 g/min w zależności od mielonego artykułu.
Graef FW 500 praktyczny ekran cyfrowy, który ukazuje czas , a także stopnie prędkości i tryb wsteczny.
stopnie dwóch prędkości mielenia można ustawić przy pomocy przycisku prędkości.
Bieg wsteczny jest ustawiany przy pomocy przycisku REV. Po 5 minutach urządzenie przełącza się w tryb czuwania (ekran wyłącza się). Naciskając przycisk start / stop, urządzenie przełącza się z powrotem w
tryb gotowy do wykorzystania.
Jakość i niezawodność Wykonanie z metalu zapewnia długofalowe, bezusterkowe używanie urządzenia, a pokrywa została wytworzona z trwałego i
najwyższej jakości aluminium. Do zapewnienia najkorzystniejszego mielenia i cięcia zaimplementowano misę do napełniania i
noże tnące ze stali rdzoodpornej. Montowane przez nas
ostrza ze stali nierdzewnej w są świadectwem
niemieckich umiejętności inżynieryjnych i perfekcyjnego wykonania.
wykonywane są ręcznie w naszej fabryce w Arnsbergu w Niemczech a, wszystkie z naszych konwencjonalnych, eleganckich urządzeń wyruszają w długą podróż do kuchni i rodzin na całym świecie.
Jakość „made in Germany#8221;, buduje specyficzny - i tak, niezniszczalny - rdzeń naszej producenta. Wiedząc,najróżniejsze warianty produktów mogą zabrudzić urządzenie, zastosowaliśmy prosty demontaż obudowy, śruby i tacki do napełniania w celu ułatwienia czyszczenia urządzenia. Dzięki
wielkiemu otworowi na produkty o wielkości ok. 4,2 cm, choćby większe
kawałki mięs, ryb czy warzyw można prosto włożyć do urządzenia (w razie potrzeby przy pomocy dostarczonego popychacza Graef). Dwuczęściowa przystawka tnąca składa się z ostrza i płyty mielącej, dlatego
w trakcie procesu mielenia nie dochodzi do nagrzewania, a żywność pozostaje chłodna i ma dłuższy okres przydatności do spożycia.
Bogate wyposażenie by zapewnić maszynce uniwersalność, w pakiecie z produktem dołączamy
najwyższej jakości perforowane tarcze ze stali rdzoodpornej z oczkami o średnicy 3mm, 5mm i 8mm. Możliwość zmiany wymiaru umożliwia
bardziej sprawne mielenie mięsa, ryb, drobiu i słoniny co zezwala na łatwiejszy przepływ zmielonego produktu poprzez maszynkę poprawiając jakość mielenia. By jak najmocniej urozmaicić dania w Twojej kuchni pokusiliśmy się na dorzucenie specjalnych
progresywnych nakładek do napełniania kiełbas, nasadek do kebabu oraz do ciastek. - Lejek do napełniania kiełbas – Niezależnie od tego, czy jest to konwencjonalna kiełbasa z grilla, czy soczysta kiełbasa z tofu do dań wegańskich lub wegetariańskich – kiełbaski można łatwo przygotować za pomocą dostarczonego lejka do napełniania kiełbasy.
- Nakładka do kebabów – nowoczesna nakładka do kebabów jest bramą do kuchni orientalnej. formuje mielone jedzenie w niepokaźne tubki, które następnie wystarczy napełnić, na przykład do przygotowania pierogów w stylu kebab albo pysznego falafela z ciecierzycy.
- Nakładka do ciastek – co powiesz na domowe kruche ciasteczka na Boże Narodzenie? za pomocą załącznika do przygotowywania ciastek, który jest dodatkowo dołączony do zestawu, możesz przygotować ciastka w czterech najróżniejszych kształtach.
Najważniejsze informacje o maszynce do mięsa Graef - Kompaktowa, zajmująca mało miejsca, innowacyjna maszynka w aluminiowej obudowie z cyfrowym wyświetlaczem,
- solidny, wyjątkowo dynamiczny, 400-watowy silnik elektryczny, osiągający chwilową moc szczytową nawet do 2500 W,
- Cyfrowy ekran funkcyjny informuje o czasie cyklu, poziomie prędkości, kierunku (bieg wsteczny), przeciążeniu,
- Wysokiej jakości wykonanie i wysokiej jakości materiały - sposób na trwały i praktyczny dodatek do każdej kuchni,
- obszerna produktywność od 1800 g/min. Do 2500 g/min., w zależności od typu mielonego mięsa i zastosowanej perforacji,
- 2-częściowa nasadka tnąca z nożem ze stali rdzoodpornej i perforowanym sitkiem, wykonanym także ze stali rdzoodpornej,
- 3 wymienne sitka perforowane (niewiele znaczące Ø 3 mm, średnie Ø 5 mm, zgrubne Ø 8 mm), przystępne w wymianie i czyszczeniu,
- Aluminiowy pierścień, ślimak i aluminiowa taca do podawania, dające się także wyjąć i wyczyścić bez pokaźniejszego wysiłku,
- Zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe - ze trafną informacją, zapalającą się na wyświetlaczu cyfrowym urządzenia.
Uwaga! Urządzenie nie nadaje się do rozdrabniania tzw. Twardej żywności, jak np. Mrożonek też mięsa z kością.