Okap teleskopowy KERNAU KTH 10.161.1 X | 171 m3/h | srebrny Okap teleskopowy KERNAU KTH 10.161.1 X niezawodny okap teleskopowy KTH 10.161.1 X marki Kernau o szerokości 60 cm w odcieniu inox. Cechuje się funkcjonalnością oraz komfortem stosowania. Ma silnik o 2-stopniowym zakresie prędkości. Może pracować równocześnie w trybie zamkniętym, jako pochłaniacz jak i otwartym, jako wyciąg. Łatwe w czyszczeniu filtry aluminiowe zatrzymują i wyłapują cząsteczki tłuszczu i pary, powstające w procesie gotowania, zapewniając czyste powietrze w kuchni. Zastosowane oświetlenie LED gwarantuje właściwą jasność i wygodne warunki gotowania, a sterowanie mechaniczne kołyskowe wpływa na komfort wykorzystywania sprzętu. Okap jest nad wyraz estetyczny i nietrudny w obsłudze. Można go z powodzeniem zamontować nawet w śladowej kuchni, w której trudno o sprzęt innego rodzaju. NAJWAŻNIEJSZE parametry:
- Poziom hałasu: 50-62 dB
- Materiał: Stal nierdzewna + stal malowana
- Filtr: Aluminiowy, węglowy (ponadto płatny)
- Kolor: Inox
- ilość stopni regulacji: 2
- Oświetlenie: LED
- rodzaj okapu: Teleskopowy
- Szerokość: 60 cm
- Roczne zużycie energii: 43 kWh
- Klasa energetyczna: C
- Klasa efektywności pochłaniania skażeń: E
- Sterowanie: Mechaniczne, kołyskowe
PRACA JAKO WYCIĄG lub POCHŁANIACZ Wszystkie okapy KERNAU mają możliwość pracy w trybie odprowadzania oparów do komina albo w trybie recyrkulacji. Dzięki tej ważnej zalecie każdy z naszych okapów możemy zainstalować w sposób zgodny z warunkami technicznymi naszej kuchni. OŚWIETLENIE LED Żarówki LED cechują się bardzo niskim zużyciem energii, które ma pozytywny wpływ na nasz budżet domowy oraz środowisko naturalne. OKAP TELESKOPOWY Okap do zabudowy zamontowany w szafce kuchennej. Standardowym elementem konstrukcji okapu jest ruchoma szuflada, której wysunięcie rozszerza powierzchnię pochłaniającą, uruchamia urządzenie. Wyłączenie okapu następuje poprzez wsunięcie listwy do pozycji początkowej. STEROWANIE KOŁYSKOWE Sterowanie okapem odbywa się za pomocą przełączników kołyskowych umieszczonych zwykle na frontowej części okapu. Sterowanie kołyskowe jest wyjątkowo proste w obsłudze. Służy do włączania i wyłączania silnika, oświetlenia oraz ustawiania stopnia mocy silnika okapu. SkutecznOŚĆ Okapy KERNAU wyekwipowane zostały w silniki o rozmaitej mocy, dzięki temu jest możliwość doboru właściwego produktu do preferencji danego klienta. WZORNICTWO
- KORPUS OKAPU: srebrnY (MALOWANY)
- FRONT: INOX
FUNKCJONALNOŚĆ - MOŻLIWOŚĆ PRACY JAKO POCHŁANIACZ albo WYCIĄG: TAK
- STEROWANIE MECHANICZNE KOŁYSKOWE: TAK
- OŚWIETLENIE: LED
- STOPNIE PRACY WENTYLATORA: 2
- 2 FILTRY ALUMINIOWE: TAK
INSTALACJA - 220 – 240 V, 50/60 HZ: TAK
AKCESORIA (ponadto PŁATNE)
- FILTR WĘGLOWY: typ 10/1szt
właściwości technologicznE - wymiary (W X S X G) MM: 173 X 600 X 310 ММ
- skutecznOŚĆ MIN – MAX: 101 – 171 M3/H
- GŁOŚNOŚĆ MIN – MAX: 50-62 dB
- KLASA ENERGETYCZNA: C
- liczba SILNIKÓW: 1
- wariant: TELESKOPOWY
- ŚREDNICA WYLOTU: 120 MM
Okap jest dostosowany do pracy w
trybie otwartym, co oznacza,konieczne jest podłączenie rurą do komina wentylacyjnego. Taki sposób konstrukcji powoduje, iż mokre opary z gotowania i zanieczyszczenia są odprowadzane poza budynek. Sprzęt funkcjonuje w
obiegu zamkniętym. Ma założone filtry węglowe, które wciągają nieprzyjemne zapachy, co sprawia, że do kuchni powraca czyste powietrze. Urządzenie oferuje kilka
poziomów szybkości, co pozwoli Ci zintegrować jego pracę do intensywności skażeń w pomieszczeniu i swych indywidualnych potrzeb. Aby zagwarantować komfort i swobodę w czasie pracy w kuchni, firma zamontował w okapie
energooszczędne oświetlenie LED. Diody LED cechują się szczególnie długą żywotnością i emitują jasne światło, dzięki czemu nadzwyczajnie oświetlą miejsce pracy w kuchni. W tym urządzeniu znajduje się sterowanie
za pomocą przycisków kołyskowych, które jest wyjątkowo proste w obsłudze. Tego typu sterowanie wykorzystuje się w budżetowych albo starszych typach okapów. W okapie zostały zamontowane
filtry węglowe, które posiadają w swoim składzie kuleczki węgla aktywnego, eliminujące nieprzyjemne zapachy powstałe podczas gotowania.