5 SZTUK WKŁADÓW filtrującY DAFI CLASSIC DO szczególnie TWARDEJ WODY AGD+ - ilość sztuk: 5 - marka: Dafi - skuteczność filtra: 30 dni albo ok. 100-150 l wody (w zależności od jej jakości) - Okres przydatności: 1 miesiąc - Opakowanie: Foliowe - Skład filtra: Żywica jonowymienna,węgiel aktywny - Wkład Dafi Classic nadaje się do dzbanków w standardzie Classic: - Aquaphor B100-15, Brita Classic, Dafi Classic, Filterlogic FL601T, Kenwood Universal, Laica Multi-flux, Wessper AQUACLASSIC, Zelmer - parametry filtra wody: - zapobiega tworzeniu się kamienia w urządzeniach AGD - Niweluje nieprzyjemny smak i zapach chloru - polepsza smak wody, a także ogranicza twardość - usuwa z wody kranowej: chlor, niektóre metale ciężkie oraz inne destrukcyjne substancje, mogące się w niej znajdować. PrzefiltrowaNIE KROK PO KROKU: Krok 1. Górna pokrywa filtra wychwytuje zanieczyszczenia mechaniczne. Trafnie zaprojektowana, zapewnia właściwą cyrkulację wody poddawanej filtracji. Krok 2. Siateczka filtrująca zatrzymuje znajdującą się w wodzie zawiesinę lub osad np.: pianę, tłuszcz, rdzę. Krok 3. Żywica jonowymienna likwiduje z wody niektóre metale ciężkie, pozwala wychwycić związki odpowiedzialne za kamień kotłowy. Dzięki czemu woda jest zmiękczona, a w herbacie nie pojawia się mętny osad. Krok 4. Węgiel aktywny redukuje chlor, a także związki organiczne znajdujące się w wodzie kranowej. Likwiduje z niej nieprzyjemny zapach, jak w dodatku poprawia smak. Krok 5. Dolna pokrywa o mikroporowatej strukturze przeprowadza powtórną filtrację mechaniczną, gwarantując najwyższą czystość wody. Filtr classic do twardej wody AGD+ przeznaczony jest do udoskonalania jakości wody kranowej. Dzięki niemu staje się ona nieprzeciętna do picia, parzenia i gotowania. Woda przefiltrowana Dafi kanon jest alternatywą wody butelkowanej. Ponadto zapobiega gromadzeniu się osadu na elementach cieplnych czajnika, żelazka i ekspresu do kawy. Filtr Dafi do twardej wody AGD+ ze względu na powiększoną zawartość żywicy jonowymiennej jest zalecany do wody kranowej o zwiększonym stopniu twardości tj. Wywołującej szybsze odkładanie się kamienia w urządzeniach AGD.. Dzięki czemu filtr wyraźnie redukuje twardość wody (powodującą powstawanie osadu z kamienia), zawartość metali ciężkich, związków chloru i innych niepożądanych substancji, które mogą wpływać na smak wody kranowej. Nadaje się do większości dzbanków innych producentów. Znajdujący się wewnątrz wkładu DAFI węgiel aktywny jest impregnowany normatywną ilością srebra, co zapobiega rozwojowi drobnoustrojów we wnętrzu wkładu filtrującego przez okres 30 dni albo ok. 100-150 l wody (ok. 213,6 mg CaCO/dm3). Przy wodzie o mniejszym stopniu twardości efektywność wkładu będzie trafnie pokaźniejsza.