Ekspres Kolbowy Sage Bambino PLUS SES500BTR o kompaktowych rozmiarach pomoże przygotować Ci kawę tak prawidłową jak z Twojej ulubionej kawiarni. Wysokiej jakości kolba o średnicy 54 mm, mieszcząca 19 gramów zmielonej kawy, nada pełny smak przygotowywanemu espresso. System podgrzewania wody ThermoJet sprawia, że ekspres Bambino Plus jest gotowy do zaparzania kawy w 3 sekundy.
Sage Barista Set w skład, którego zestawu wchodzą: - Ekspres Kolbowy Sage Bambino Plus SES 500 BTR
- Elektryczny Młynek do kawy Sage BCG600BTR
- Odbijak Do Kawy Sage BES100
- Kawa Ziarnista Sage Speciality 2 x 250g
Funkcje: - System niskociśnieniowego parzenia wstępnego, samoczynna dysza pary ze wskaźnikiem temperatury dla perfekcyjnie spienionego mleka, do tego automatyczne czyszczenie po każdej filiżance kawy, tak by każde kolejne espresso miało trafne cechy. Samoczynne likwidowanie pozostałości wody z systemu cieplnego po użyciu funkcji para / gorąca woda.
- Programowalny czas trwania ekstrakcji,
- Opcja manualnego ustawienia czasu parzenia wstępnego,
- wyjątkowo duża przestrzeń dla przygotowania „long coffee,
- 3 typy ustawienia spieniania mleka,
- 3 typy ustawienia mikropęcherzyków piany mlecznej,
- 1,8 l pojemnik na wodę z systemem filtracji,
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek,
- Wyjmowana tacka odciekowa,
- Kompaktowe rozmiary.
Specyfikacja: - Napięcie: 220 – 240 V ~ 50 Hz
- Moc: 1600 W
- Wykorzystane materiały: stal nierdzewna, stopy metali, wysokiej jakości plastik
- wymiary (wys. X szer. X dł.): 31 x 19.5 x 32 cm
- Waga: 4.9 kg
Elektryczny Młynek Do Kawy Sage BCG600BTR do mielenia kawy ziarnistej używanej w urządzeniach przygotowania espresso, w perkolatorze, w ekspresach przelewowych, we french press. Młynek stożkowy korzysta z technologii inteligentnego porcjowania, które automatycznie dostosowuje dawkowanie mielonych ziaren dla różnych metod przygotowania kawy (od espresso aż po french press). Wystarczy wybrać odpowiednią grubość i liczba kawy. Młynek stożkowy obraca się wolniej, poprzez co ogranicza przenoszenie ciepła pomiędzy ziarenka kawy, co zagwarantuje uzyskanie najkorzystniejszego smaku Twojego ulubionego napoju.Elektryczny Młynek Do Kawy Sage BCG600BTR
rozmaite warianty przygotowywanej kawy wymagają różnorodnych ustawień grubości jej mielenia, pozwala to osiągnąć najkorzystniejszy smak i aromat. Młynek do kawy wyposażony jest w 60 najróżniejszych ustawień grubości mielenia, z których możesz wybrać trafne, w zależności od swych preferencji. 340 g pojemnik na ziarna kawy zaopatrzony jest w wyjątkowy system zamykania i otwierania, dzięki któremu można go prosto i komfortowo wyjąć i przenosić. W dodatku hermetyczne wieczko pozwala na zachowanie maksymalnej świeżości ziaren kawy. Do młynka dołączone są 2 nasadki uchwytu filtra oraz funkcjonalny pojemnik na mieloną kawę. Dzięki nasadkom możesz wygodnie obsługiwać młynek. Załączony pojemnik na mieloną kawę, dzięki unikalnemu zamknięciu, pozwala zmielić kawę na zapas. Specyfikacje:
- Napięcie: 220–240 V ~ 50 Hz
- Moc 130 W
- użycie materiały: stop metali szlachetnych, stal nierdzewna, plastik o obszernej oporności
- wymiary (wys. X szer. X gł.): 34,2 x 20 x 16,3 cm
- Waga: 2,4 kg
Odbijak Do Kawy Sage BES100 wyjmowana miska wewnętrzna usprawniająca czyszczenie powoduje, że odbijak do ekspresów kolbowych Sage BES100 jest niemal niezastąpiony, przy czym nie odbiega od jakości Twojego ekspresu. Wyjmowany wysuwany drążek ułatwia konserwację, podobnie jak podkładka antypoślizgowa. Atutem jest fakt, iż niemal w całość wytwarzany ze stali rdzoodpornej, z wyłączeniem miski.
Specyfikacja - Wyjmowana miska wewnętrzna upraszczająca czyszczenie
- Wyjmowany wysuwany drążek upraszcza konserwację
- Podkładka przeciwpoślizgowa
- tworzony ze stali rdzoodpornej
- wymiary: 12,5 x 11 x 11,5 cm
- Waga: 380 g
- pojemność: 0,5 l
Kawa Ziarnista Sage Speciality 500g mieszanka dla prawdziwych smakoszy kawy z autentycznym i niepowtarzalnym aromatem. Kawa z segmentu "speciality" palona przez Vice Mistrza Polski Roasters.
- Kraj: Brazylia
- Region: Guaxupe, Minas Gerais
- Gatunek: Arabika, Single Origin
- Odmiana: Catuai
- Metoda obróbki: Natural
- Wysokość uprawy: 1000 - 1200 m.n.p.m.
- Opis sensoryczny: marcepan, mleczna czekolada, delikatna kwasowość owoców tropikalnych
- Pakowana w torbę z suwakiem - 2 x 250g