• Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448 - Fotografia

Foto produktu

Pozostałe gotowanie i smażenie

Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | 225448 (Hendi)

Opinie oraz recenzje

Brak danych

Istotne informacje

  • Kategoria: Sprzęt AGD » Pozostałe gotowanie i smażenie
  • Marka: Hendi
  • Dostępność produktu: Dostępny
Więcej cech produktu

Informacje o produkcie

Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach potraw zapakowanych próżniowo w woreczki. Urządzenie z pokrywą z uszczelką silikonową. Regulacja temperatury co 0,5oC z zakresem regulacji 45-95oC....

Proponowany produkt Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448 nabędziesz w M&M Gastro w niezwykle atrakcyjnej cenie wynoszącej 1 933,13 zł. Promocja ta jest wynikiem zbiorczego porównania kilkuset hurtowni oraz sklepów w bazie.

Najlepsza cena

1 933,13 zł jest w sklepie Sklep M&M Gastro Idź do sklepu Aktualne ceny w sklepach Zobacz produkty podobne

Zaprezentowana propozycja sklepu internetowego M&M Gastro to najkorzystniejsza cena (1 933,13) w bazie. UWAGA: w cenę nie wkalkulowano kosztów dostawy, dlatego przed dokonaniem zakupu przeczytaj warunki wysyłki.

Pełny opis Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448

Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach potraw zapakowanych próżniowo w woreczki. Urządzenie z pokrywą z uszczelką silikonową. Regulacja temperatury co 0,5oC z zakresem regulacji 45-95oC.

Gotowanie w próżni, tzw. Sous vide to nowatorska metoda służąca przede wszystkim podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Umożliwia zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury artykułu w czasie gotowania.
koniecznym elementem procesu jest pakowarka próżniowa, bo artykuł musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysoko barierowej folii. Zapakowany próżniowo artykuł (najlepiej przyprawiony) wrzucamy do urządzenia do gotowania i uzyskujemy potrawę o niezwykłych właściwościach smakowych.
Produkty gotowane próżniowo znacznie mniej tracą na wadze (około 10% w stosunku do gotowania konwencjonalnego). Zyskujemy od razu artykuł o znacznie wydłużonym terminie przydatności do spożycia, na dodatek delikatny w smaku i zdrowy. Dzięki zamknięciu potrawy w próżni nie traci ona cennych witamin i soków. Wymagaistotnie mniej przypraw, bo produkty nie tracą naturalnych soków, które skondensowane pozostają w potrawie.
Gotowanie sos vide nie wymaga wysokiej temperatury oczywistej dla gotowania tradycyjnego, bo odbywa się widocznie poniżej temperatury wrzenia i jest rozmaite w zależności od typu towaru:
  • wołowina, ryba - od 58 do 60°C
  • wieprzowina - od 65 do 66°C
  • cielęcina - od 65 do 68°C
  • drób - od 65 do 71°C
  • warzywa - od 80 do 85°C
Mimo iż gotowanie odbywa się w niskich temperaturach, jest to całkowicie bezpieczne dla zdrowia, bo produkty są zapakowane próżniowo, nie ma więc tlenu powodującego powstawanie bakterii i drobnoustrojów. Poza tym produkty są poddawane dosyć długiemu działaniu temperatury, co zagwarantuje unieszkodliwienie jakichkolwiek drobnoustrojów.
Na korzyść urządzenia do gotowania w próżni działa jeszcze jedno - pozbycie się kuchennych zapachów, które w trakcie gotowania konwencjonalnego bywają nieznośne.

źródło danych o metodzie sous vide Łukasz Konik

Parametry produktu

Kategoria

Pozostałe gotowanie i smażenie

Producent

Hendi

Cena

-

Opinia użytkowników

-

Recenzje / opinie użytkowników

Będziemy zobowiązani, jeżeli prześlesz recenzję lub opinię o produkcie Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448. Pomóż innym użytkownikom w podjęciu decyzji zakupowej.

Dodaj recenzję lub opinię

Imię
Ocena
Tytuł
Opinia

Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448 kupisz w:

Poniżej znajdują się promocyjne oferty na Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448. Zobacz nasze propozycje, warunki ekspresowej dostawy oraz opinie o produkcie:

Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448 (sklep M&M Gastro)

Urządzenie do gotowania w próżni Sous Vide | HENDI 225448
Sklep M&M Gastro
1 933,13 zł
Idź do sklepu